Hand Ortheses

silversplints

WE MCP handbrace (knucklebender) (code 6001)

De We MCP handbrace is ontworpen om instabiele MCP-gewrichten te ondersteunen, vaak naar aanleiding van een disbalans tussen flexoren en extensoren. Bij hyperextensie van MCP II- tot en met V-gewrichten bewijst deze spalk goede diensten. Indicatie voor het toepassen van deze orthese is een disbalans als gevolg van een nervus ulnaris en/of medianus letsel. De WE MCP handbrace functioneert dan als zogenaamde “knuckle bender”.
Gekozen kan worden voor alle MCP’s tezamen of voor afzonderlijke vingers.silversplints

Bij de We MCP handbrace kunt u kiezen voor het toevoegen van een schuifsysteem (code 5031). Met dit schuifsysteem kunt u de omvangsmaat van de proximale, dorsale handboog eenvoudig verstellen.


WE MCP extensie handbrace (code 6006)

De We extensie handbrace geeft rust en stabiliteit aan de MCP-gewrichten door één of meer MCP gewrichten in extensie te houden. De orthese wordt toegepast bij chronische pijnklachten ten gevolge van flexie in de MCP-gewrichten.
silversplints


silversplints

WE Dynamische MCP flexie brace (code 6010)

De We dynamische MCP flexie brace ter voorkoming van overstrekking van de MCP-gewrichten, geeft een lichte flexie stand. Deze brace kan toegepast worden bij een lichte klauwstand van de hand als gevolg van een nervus medianus en/of nervus ulnaris letsel, partiële plexus brachialis letsels, spierdystrophie en hersenletsels.
silversplints


silversplints

WE Dynamische MCP extensiebrace (code 6011)

De We dynamische MCP handbrace opent de hand door middel van roestvrijstalen veren bilateraal geplaatst van de MCP-gewrichten. Deze brace kan gebruikt worden bij partiële plexus brachialis en nervus radialis letstels.

silversplints


WE Dynamische extensiebrace (code 6012)

De WE dynamische extensiebrace brengt de vingers afzonderlijk in extensie door middel van roestvrijstalen torsie veren. De veren lopen in de lengte over de handrug zodat deze zeer weinig ruimte innemen.

Het model is reeds vernieuwd, het model op de foto betreft nog de voorloper van het huidige model.
silversplints


silversplints

WE Ulnair correctiebrace over pols (code 6002)

De We ulnair correctiebrace wordt toegepast wanneer alle MCP-gewrichten in meer of mindere mate naar ulnair deviëren en dit met een maximum van 20 graden. Door het dragen van een We ulnair correctie brace worden de vingers terug in lijn gebracht met de metacarpalen waardoor de handfunctie bevorderd wordt. Door de scharnierende constructie blijft flexie (hetzij iets beperkt) van alle gewrichten mogelijk en ook de pols blijft geheel mobiel.
silversplints
Model 6002 wordt toegepast wanneer de deviatie gering is, de handpalm blijft vrij. Model 6023 wordt gebruikt wanneer er een grotere correctieve kracht nodig is om de ulnair deviatie te corrigeren.


silversplints

WE Ulnair correctiebrace over hand (code 6023)

De We ulnair correctie brace wordt toegepast wanneer alle MCP-gewrichten in meer of mindere mate naar ulnair deviëren en dit met een maximum van 20 graden. Door het dragen van een We ulnair correctie worden de vingers terug in lijn gebracht met de metacarpalen waardoor de handfunctie bevorderd wordt.
silversplints
Door de scharnierende constructie blijft flexie (hetzij iets beperkt) van alle gewrichten mogelijk en ook de pols blijft geheel mobiel.

Bij de We ulnair correctiebrace kunt u kiezen voor het toevoegen van een schuifsysteem (code 5031). Met dit schuifsysteem kunt u de omvangsmaat van de proximale, dorsale handboog eenvoudig verstellen.WE Handboog ondersteunende brace (code 6024)

De We MCP ondersteunende brace hersteld de distale transversale handboog door palmair steun te geven aan de instabiele metacarpaal. Door toevoeging van een extra ondersteuning kunnen één of meer MCP-gewrichten extra ondersteund worden. De brace geeft ook stevigheid aan de hand bij het Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en Hypermobiliteitssyndroom (HMS).


silversplints

WE Anti-overstrekking titanium elleboog brace (code 6030)

De We anti overstrekking elleboog brace wordt toegepast bij Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en Hypermobiliteitsyndroom (HMS). Het is een effectieve brace die het doorstrekken van de elleboog voorkomt en goed draagbaar is onder de kleding.

Een verlengde elleboog brace met distaal en proximaal een extra winding kan gebruikt worden ter voorkoming van diepe flexie van de elleboog waardoor de nervus ulnaris geïrriteerd raakt (Cubitaal Tunnel Syndroom) . (Deze orthese is niet afgebeeld).


© De door We Design ontwikkelde ortheses zijn model- en auteurs rechtelijk beschermd. Kopiëren van de modellen en/of deze door derden te laten produceren is strafbaar.