Duim Ortheses

 

silversplints

WE CMC1 Stabilisatie brace over hand (code 6009)

De WE CMC1 stabilisatie brace ondersteunt het CMC1-gewricht door deze in een functionele stand te fixeren. Het basisgewricht van de duim krijgt rust en stabiliteit waardoor pijn en krachtverlies worden beperkt. Het MP1- en IP-gewricht blijven vrij. Deze spalk wordt vaak toegepast bij de indicaties Artrose, Reuma en bij kapselproblematiek van het CMC1-gewricht.

silversplints
Zilver als basis voor de orthese is hygiënisch, antibacterieel en uitermate geschikt voor gebruik in en onder water. De afgeronde vormen van de WE CMC1 stabilisatie brace bevorderen het draagcomfort. De brace is goed verstelbaar door middel van een duurzaam gevlochten bandje met zilveren sluiting.


silversplints

WE CMC1/MP1 stabilisatie brace over pols (code 6003)

Deze brace is zeer functioneel in werksituaties waarbij de duim extra steun behoeft. Overstrekking van het MP1-gewricht wordt voorkomen en het CMC1-ontlast. Enige flexie van de duim blijft behouden. Het IP-gewricht blijft vrij. Eventueel kan de brace distaal worden verlengd om ook het IP-gewricht te stabiliseren.

silversplints

Deze spalk wordt vaak toegepast bij lichtere vormen van chronische duim klachten, specifieke handelingen met betrekking tot beroep en bij situaties waarbij de handpalm vrij moet blijven. Tevens wordt de brace al jaren met succes toegepast bij de indicaties Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en Hypermobiliteitssyndroom (HMS).


silversplints

WE CMC1/MP1 stabilisatie brace over hand (code 6008)

De We CMC1/MP1 stabilisatie brace ondersteunt de duim door deze in een functionele stand (penhoudersgreep) te fixeren. De duim krijgt rust en stabiliteit, het IP-gewricht blijft vrij. Deze spalk wordt vaak toegepast bij de indicaties Reumatoïde Artritis en Artrose.
silversplints


 

WE CMC/MP1 Stabilisatie brace zonder prox. MP1 lus (code 6014)

De We Stabilisatie brace zonder proximale MP1-lus is een variant op model 6008. Bij dit model is de positie van de duim zodanig dat door ondersteuning van de thenar de duim en wijsvinger een mooie “O” kunnen vormen.

Dit model wordt toegepast bij de indicaties MP1- en CMC1- Artrose. Een contra-indicatie is een adductiestand van de duim.

 

 

 


silversplints

WE CMC1/MP1 anti adductie brace (code 6007)

We duimbrace 6007 wordt toegepast bij boutonnière stand van het MP1-gewricht en adductie van de metacarpale. Bij een zwanenhals deformiteit van het IP-gewricht kan de brace worden uitgebreid met een extra distale steunboog, dit komt regelmatig voor.

silversplints
Het MP1-gewricht wordt in extensie gehouden en de brace wordt met een zilveren ketting aan de pols gefixeerd.


silversplints

WE CMC1/MP1 anti adductie brace (code 6018)

De We anti adductie brace stabiliseert het MP1- en CMC1- gewricht door het MP1 in strekking te brengen en palmair te ondersteunen, waardoor de duim weer naar buiten komt.
silversplints


silversplints

WE MP1/IP duimbrace met of zonder palmaire steun (code 6004)

De We duimbrace geeft stabiliteit aan de duim door hyperextensie van het MP1-gewricht te blokkeren. Indien gewenst  krijgt het IP-gewricht bilaterale steun terwijl flexie mogelijk blijft.
silversplints
De unieke constructie met laterale steunen van WE MP1 duimbrace zorgt dat de spalk niet van de duim kan glijden. Er kan ook een zilveren ketting worden toegevoegd.


© De door We Design ontwikkelde ortheses zijn model- en auteurs rechtelijk beschermd. Kopiëren van de modellen en/of deze door derden te laten produceren is strafbaar.