Clienten

Voor wie zijn de zilveren ortheses bedoeld

De ortheses van WE Design zijn bedoeld voor mensen met chronische aandoeningen aan vingers, hand en pols gewrichten.
Zij geven stabiliteit, corrigeren deformaties en bevorderen het dagelijkse handelen en functioneren. Ook werken zij pijn verlichtend bij Reumatoide Artritis, Artrose, hyperextensie en laxiteit van gewrichten ten gevolge van Ehlers Danlos, HMS, spierdystrofie, collaterale ligament instabiliteit, volair plaatletsel en MS.

Tevens bieden de ortheses van WE Design verlichting en ondersteuning bij een variëteit aan specifieke klachten ten gevolge van trauma, pees rupturen en zenuwletsel. De unieke vorm bevordert waar mogelijk de natuurlijke bewegingsruimte van een normale functionerende hand. Door het ontwerp in zilver worden de onnatuurlijke, niet gewenste of pijnlijke bewegingen geblokkeerd. Er wordt naar gestreefd zo min mogelijk materiaal te gebruiken, zodat een elegant gevormd medische hulpmiddel ontstaat dat haar kracht ontleend aan haar eenvoud en doeltreffendheid. De therapeutische waarde van de ortheses zijn zeer divers.

De ringen zijn van toepassing op alle PIP en DIP gewrichten en zijn speciaal ontworpen om instabiliteit tegen te gaan. Bovendien hebben de ortheses een aanzienlijk preventief aspect. Ook is het mogelijk om aan één hand meerdere type ortheses te dragen.

De duim, hand en pols ortheses zijn van toepassing op de MCP, CMC en de IP gewrichten.

Waarom zilver

De WE Design ortheses zijn vervaardigd uit 925dzst zilver (nikkel vrij)dat uitstekend geschikt is om de fijne motoriek te ondersteunen. De duurzaamheid, hygiëne en draagcomfort vertalen zich in jarenlang draag plezier. De ortheses kunnen aangehouden worden tijdens het dagelijks handelen en veroorzaken geen onnodige transpiratie.
De afgeronde vormen verzekeren een optimaal draagcomfort en dankzij de slanke en open modellering blijven de gewrichten zoveel mogelijk vrij.

Maatwerk en op de hand gemaakte ortheses

Alle WE Design ortheses worden nauwkeurig en individueel op maat gemaakt. De instrumentenmakers in het land meten de ortheses aan. In uitzonderlijke gevallen, afhankelijk van de problematiek, kan de instrumentenmaker er voor kiezen de cliënt door te sturen naar onze atelier in Arnhem.

Hoe de WE Design ortheses te verkrijgen

Als cliënt heeft u contact met uw huisarts over uw klachten. Afhankelijk van de diagnose van uw huisarts zal u worden doorverwezen naar een specialist. U kunt denken aan een reumatoloog, revalidatiearts, plastische chirurg. De specialist stelt een medische diagnose. Mocht u een orthese nodig hebben dan wordt deze ten allen tijde aangemeten door een orthopedisch instrumentenmaker.

WE Design is toeleverancier aan de orthopedische instrumentenmakers in Nederland. U kunt dus niet direct bij ons een ortheses aanschaffen.

Hoe kan ik mijn WE Design orthese zelf goed onderhouden

Zilver heeft in zichzelf weinig onderhoudt nodig. Door gebruik blijft het zilver glanzend. Uiteraard zal door gebruik krassen niet te voorkomen zijn. Met een zilverpoetsdoek, die altijd geleverd wordt bij de hand en polsortheses, kunt u uw orthese onderhouden.

Soms kan door medicijn gebruik het zilver en donkere laag krijgen. U kunt het zilver dan met ‘scotch bright’ (een schuur spons) opschuren. De orthese wordt dan MAT en is dus niet meer glanzend. U kunt, als u de ortheses graag glanzend wilt houden, gebruik maken van zilver dip. Dit is een vloeibaar substantie in een potje. Het is verkrijgbaar bij uw plaatselijke juwelier. Laat u wel goed informeren over het gebruik van zilver dip. Zilver dip is een huid onvriendelijk product en moet met aandacht worden toegepast.

Wat zijn de garanties die WE Design geeft op haar ortheses

De orthopedische instrumentenmaker geeft zijn eigen garanties aan u als cliënt. Wij vanuit WE Design geven 1 jaar garantie op onze ortheses. Dit houdt in dat in geval van breuk of maataanpassing u de ortheses gratis gerepareerd krijgt. Bij ondeugdelijk gebruik en/of reparatie door derden vervalt deze garantie.

WE Design is niet verantwoordelijk voor de keuze van de ortheses. Om deze reden is zij niet aansprakelijk voor enige vorm van letsel dat voortkomt uit het gebruik van de geleverde ortheses. Het is aan de medische specialist en de orthopedische instrumentenmaker om de juiste orthese aan te meten.
WE Design weigert dan ook alle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een verkeerde orthese.

Kan zilver een allergische reactie veroorzaken

De WE Design zilveren ortheses zijn vervaardigd van zeer hoogwaardig zilver. Het gehalte dat voor de ortheses wordt gebruikt is 925 duizendste zilver. Door toevoeging van koper wordt de legering harder gemaakt. Er wordt geen nikkel toegevoegd.

Heel zelden heeft iemand een zilver allergie dit is te constateren doordat er binnen een zeer korte tijd een hevige huidirritatie optreedt. Mocht u vermoeden dat u een allergie heeft voor zilver dan kunt u bij de dermatoloog een onderzoek aanvragen. Als mocht blijken dat u inderdaad een allergie heeft voor zilver dan kan de dermatoloog een officiële verklaring aan u verstrekken. Deze verklaring is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een gouden orthese. Het goud gehalte dat gebruikt wordt voor de WE Design ortheses is 585 duizendste goud, en wordt ook 14 karaats goud genoemd.