Orthese dragers

Waarom de zilveren ortheses

  • Bij chronische aandoeningen aan vingers, hand, duim en pols gewrichten
  • Zij geven stabiliteit
  • Zij corrigeren deformaties en bevorderen het dagelijkse handelen en functioneren.
  • Zij werken pijnverlichtend bij Reumatoïde Artritis, Artrose, hyperextensie en laxiteit van gewrichten ten gevolge van Ehlers Danlos, HMS, spierdystrofie, collaterale ligament instabiliteit, volair plaatletsel en MS.
  • Zij bieden ondersteuning bij een variëteit aan specifieke klachten ten gevolge van trauma- en pees rupturen en zenuwletsel
  • De ortheses hebben een aanzienlijk preventief aspect
  • De ortheses kunnen in sommige gevallen in combinatie gedragen worden met conventionele ortheses

We Design vormgeving

De unieke vorm bevordert waar mogelijk de natuurlijke bewegingsruimte van een normaal functionerende hand. Door het ontwerp in zilver worden de onnatuurlijke, niet gewenste of pijnlijke bewegingen geblokkeerd. Er wordt naar gestreefd zo min mogelijk materiaal te gebruiken zodat een elegant gevormd medisch hulpmiddel ontstaat dat haar kracht ontleent aan haar eenvoud en doeltreffendheid. De therapeutische waarde van de ortheses zijn zeer divers.

Waarom zilver

De We Design ortheses zijn vervaardigd uit 925dzst zilver (nikkelvrij) dat uitstekend geschikt is om de fijne motoriek te ondersteunen. De duurzaamheid, hygiëne en draagcomfort vertalen zich in jarenlang draagplezier. De ortheses kunnen aangehouden worden tijdens het dagelijks handelen en veroorzaken geen onnodige transpiratie. Dankzij de slanke en open modellering blijven de gewrichten zoveel mogelijk vrij.

De leverancier van ons zilver gebruikt uitsluitend in eigen huis gerecycled zilver en heeft de ISO-, RJC- (Responsible Jewellery Council) en LBMA-certificering (Londen Bullion Market Association).

Gebruiksinstructies 

Voor meer informatie over het gebruik van We Design silversplints verwijzen wij u graag naar onze gebruiksaanwijzing.

We Design en uw privacy

Wij zijn in eerste instantie een bedrijf dat met zorg en zorgvuldigheid een op maat gemaakte orthese voor u vervaardigd. We Design heeft vanaf het begin van haar bestaan het belang van uw privacy gewaarborgd. De informatie die We Design van u heeft is uw naam, uw geboortedatum, de instrumentenmaker waar u klant bij bent en de door ons vervaardigde orthese(s) en/of aanpassing(en).

Waarom hebben wij deze gegevens nodig?

Wij hebben deze gegevens nodig omdat wij bij reparaties, aanpassingen en/of nieuwe ortheses u gericht ten dienste kunnen staan. Het vergemakkelijkt tevens telefonische vragen en/of afspraken.

Mocht u toch niet gerust zijn, dan kunt u altijd bij ons uw gegevens opvragen.

Mochten er zaken zijn die u verwijderd wilt hebben dan kunt u een schriftelijk verzoek hiervoor indienen.

Binnen de website worden Google Analytics cookies gebruikt. Hiervoor is een bewerkersovereenkomst met Google gesloten in lijn met de AVG-wetgeving. In dit kader is het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd voor uw privacy. De optie ‘gegevens delen’ in Google Analytics is uitgezet.

Vergoedingen

Mocht u informatie willen over vergoedingen dan kunt u hiervoor terecht bij uw zorgverzekeraar of uw instrumentenmaker.

Maatwerk en op de hand gemaakte ortheses

In ons atelier in Arnhem worden klanten ontvangen met een uitzonderlijke problematiek, voor deze klanten maakt We Design een op maat gemaakte, individuele orthese. Als klant wordt u, indien nodig, door uw instrumentenmaker naar ons doorverwezen.

Hoe de We Design ortheses te verkrijgen

Als klant heeft u contact met uw huisarts over uw klachten. Afhankelijk van de diagnose van uw huisarts zal u worden doorverwezen naar een specialist. U kunt denken aan een reumatoloog, revalidatiearts en plastisch chirurg. De specialist stelt een medische diagnose. Mocht u een orthese nodig hebben dan wordt deze ten allen tijde aangemeten door een orthopedisch instrumentenmaker.

Alle instrumentenmakers waar wij mee samenwerken, zijn door ons getraind. Ook kunnen zij altijd bij ons terecht voor een opfriscursus.

Onderhoud van uw orthese

Zilver heeft in zichzelf weinig onderhoud nodig. Door gebruik blijft het zilver glanzend. Uiteraard zullen door gebruik krassen niet te voorkomen zijn. Met een zilverpoetsdoek, die altijd geleverd wordt bij de hand en polsortheses, kunt u uw orthese onderhouden.

Soms kan door de zuurgraad van uw huid het zilver een donkere laag krijgen. U kunt het zilver dan met ‘scotch bright’ (een schuur spons) opschuren. De orthese wordt dan MAT en is dus niet meer glanzend. U kunt, als u de ortheses graag glanzend wilt houden, gebruik maken van zilver dip. Dit is een vloeibaar substantie in een potje. Het is verkrijgbaar bij uw plaatselijke juwelier. Laat u wel goed informeren over het gebruik van zilver dip. Zilver dip is een huid onvriendelijk product en moet met aandacht worden toegepast.

Wat zijn de garanties die We Design geeft op haar ortheses

De orthopedische instrumentenmaker geeft zijn eigen garanties aan u als klant. Wij vanuit We Design geven 2 jaar garantie op uw ortheses, met uitzondering van de dynamisch ortheses. Dit houdt in dat in geval van breuk of kleine maataanpassing u de ortheses gratis gerepareerd of aangepast krijgt. Bij ondeugdelijk gebruik en/of reparatie door derden vervalt deze garantie.

We Design is niet verantwoordelijk voor de keuze van de ortheses. Om deze reden is zij niet aansprakelijk voor enige vorm van letsel dat voortkomt uit het gebruik van de geleverde ortheses. Het is aan de medische specialist en de orthopedische instrumentenmaker om de juiste orthese aan te meten.
We Design weigert dan ook alle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een verkeerde orthese.

Kan zilver een allergische reactie veroorzaken

De We Design zilveren ortheses zijn vervaardigd van zeer hoogwaardig eerste gehalte zilver. Het eerste gehalte zilver dat We Design gebruikt is een legering van 92,5% puur zilver en 7,5% puur koper. Er worden geen andere metalen als nikkel toegevoegd. In het zilversoldeer dat We Design gebruikt zit naast zilver en koper een zeer kleine hoeveelheid zink.

Heel zelden heeft iemand een zilver allergie, dit is te constateren doordat er binnen een zeer korte tijd een hevige huidirritatie optreedt. Mocht u vermoeden dat u een allergie heeft voor zilver dan kunt u bij de dermatoloog een onderzoek aanvragen. Als mocht blijken dat u inderdaad een allergie heeft voor zilver dan kan de dermatoloog een officiële verklaring aan u verstrekken. Deze verklaring is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een gouden orthese. Het goudgehalte dat gebruikt wordt voor de We Design ortheses is 585 duizendste goud, en wordt ook wel 14 karaats goud genoemd.

Het rhodineren, een microscopisch dun laagje galvanisch aangebracht rhodium (een platina metaal) over het zilver,  helpt zeker in het geval van een zilverallergie. Het heeft echter als nadelig gevolg dat bij elke aanpassing en/of reparatie de orthese in zijn geheel opnieuw gerhodineerd moet worden. Rhodium is iets harder (slijtvaster) dan het goud vergulden. Hierdoor blijft het aan de binnenkant van de orthese langdurig aanwezig. Aan de buitenkant slijt het op den duur ook, met name op plekken waar veel grip contact is. Voor het rhodineren van uw orthese kunt u terecht bij een plaatselijke juwelier of goudsmid.

 

We Design ortheses en autorijden

Voor informatie rondom autorijden met uw zilveren ortheses verwijzen u graag naar het CBR:

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/een-prothese.htm

https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/een-functiebeperking.htm

 

 

© De door We Design ontwikkelde ortheses zijn model- en auteurs rechtelijk beschermd. Kopiëren van de modellen en/of deze door derden te laten produceren is strafbaar.