Pols Ortheses

WE Polsstabilisatie brace (code 6020)

De We polsstabilisatie brace is een actieve rustspalk waarbij de pols in een neutrale stand wordt gebracht. Enige beweging blijft mogelijk maar uitersten worden vermeden. Ook ulnair en radiaal deviatie van het polsgewricht wordt tegengegaan. Deze orthese wordt toegepast bij chronische polsklachten waarbij rust en stabiliteit gewenst is. De brace is stevig voor dagelijks normaal gebruik. En kan indien nodig tegen meerprijs extra worden verstevigd.

De We polsstabilisatie brace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1- gewricht.
silversplints


WE Polsstabilisatie brace waarbij MCP II en III vrij liggen  (code 6022)

Naast de elegante vormgeving heeft de We polsstabilisatie brace- model 6022 een kenmerkende open constructie op de handrug bij MCP-gewrichten II en III. Deze open constructie biedt enige ruimte voor het corrigeren van de maat van de handomvang.

Daarbij liggen de strekpezen van MCP II en III dorsaal vrij waardoor er meer bewegingsvrijheid is, bijvoorbeeld bij het maken van een pincetgreep.

Voor handen met een forse deviatie in de pols is model 6022 minder geschikt. De voorkeur gaat dan uit naar de extra steun en stevigheid van model 6020.

De polsstabilisatie brace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1-gewricht.

 

ROM- beperkende polsstabilisatie brace (model 6019)

Bij de ROM-beperkende polsstabilisatie brace kunnen zowel de flexie als extensie beperkt worden tot ca. 10 graden. Door het gepatenteerde schuifsysteem kan de lengte van het handstuk ten opzichte van de pols afgesteld worden.

De brace is goed toepasbaar bij de indicaties EDS en HMS waarbij in de pols enige beweging de voorkeur heeft maar uitersten worden vermeden. De ROM-beperkende polsstabilisatie brace wordt niet geadviseerd bij spasmes. Tevens wordt deze brace bij zware belasting zoals rolstoeltijden niet aangeraden.

De ROM- beperkende polsstabilisatie brace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1- gewricht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

WE dynamische pols stabilisatie brace (code 6021)

De WE polsstabilisatie brace is een actieve rustspalk waarbij de pols in een lichte cock-up stand wordt gebracht. Beweging blijft mogelijk door middel van twee lateraal van het CMC gewricht geplaatste roestvrijstalen veren. Ook ulnair en radiaal deviatie van het polsgewricht wordt tegengegaan.
silversplints
Deze orthese wordt toegepast bij een dropping wrist. De brace is stevig voor dagelijks normaal gebruik. En kan indien nodig tegen meerprijs extra worden verstevigd.


© De door We Design ontwikkelde ortheses zijn model- en auteurs rechtelijk beschermd. Kopiëren van de modellen en/of deze door derden te laten produceren is strafbaar.