Pols Ortheses

We Pols stabilisatiebrace (code 6020)

De We pols stabilisatiebrace is een actieve rustspalk waarbij de pols in een neutrale stand wordt gebracht. Enige beweging blijft mogelijk maar uitersten worden vermeden. Ook ulnair en radiaal deviatie van het polsgewricht wordt tegengegaan. Deze orthese wordt toegepast bij chronische polsklachten waarbij rust en stabiliteit gewenst is. Ook bij het syndroom van De Quervain en dystrofie kan deze brace een oplossing bieden.  De brace is stevig voor dagelijks normaal gebruik. De pols stabilisatiebrace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1- gewricht.

We Pols stabilisatiebrace waarbij MCP II en III vrij liggen (code 6022)

Naast de elegante vormgeving heeft de We polsstabilisatie brace- model 6022- een kenmerkende open constructie op de handrug bij MCP-gewrichten II en III. Deze open constructie biedt enige ruimte voor het corrigeren van de maat van de handomvang. Daarbij liggen de strekpezen van MCP II en III dorsaal vrij waardoor er meer bewegingsvrijheid is, bijvoorbeeld bij het maken van een pincetgreep. De polsstabilisatie brace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1-gewricht.

Voor handen met een forse deviatie in de pols of bij zware belasting is model 6022 minder geschikt. De voorkeur gaat dan uit naar de extra steun en stevigheid van model 6020.

We Korte pols stabilisatiebrace (model 6017)

De We korte pols stabilisatiebrace wordt toegepast bij carpale instabiliteit, vaak als gevolg van hyperlaxiteit van de polsligamenten. Door gebruik te maken van de verende werking van de zilveren constructie van de brace wordt het polsgewricht omvat en gestabiliseerd. Dorsaal omvat de ronding in het model de Caput Ulna en palmair wordt het OS Pisiforma door de distale steunboog gedrukt. Flexie wordt tot 20 graden gereduceerd. Een klein nylon stelbandje maakt het mogelijk de druk naar wens af te stellen.

Het model kent twee varianten: standaard met opdruk van het OS Pisiforma of indien gewenst enkel de polsomvattende versie.

We ROM-beperkende pols stabilisatiebrace (code 6019)

Bij de We ROM-beperkende pols stabilisatiebrace kunnen zowel de flexie als extensie beperkt worden tot ca. 10 graden. Door het gepatenteerde schuifsysteem kan de lengte van het handstuk ten opzichte van de pols afgesteld worden. De brace is goed toepasbaar bij de indicaties EDS en HMS waarbij in de pols enige beweging de voorkeur heeft maar uitersten worden vermeden. De ROM-beperkende polsstabilisatie brace wordt niet geadviseerd bij spasmes. Tevens wordt deze brace bij zware belasting zoals rolstoeltijden niet aangeraden.

De ROM- beperkende polsstabilisatie brace kan worden uitgebreid met een duimstuk (code 5022) ter ondersteuning van het CMC1- en MP1- gewricht.

We Dynamische pols stabilisatiebrace (model 6021)

De WE dynamische pols stabilisatiebrace is een actieve rustspalk waarbij de pols in een lichte cock-up stand wordt gebracht. Beweging blijft mogelijk door middel van twee bilateraal van de pols geplaatste roestvrijstalen veren. Ook ulnair en radiaal deviatie van het polsgewricht wordt tegengegaan. Deze orthese wordt toegepast bij een dropping wrist.