Hand Ortheses

We MCP Handbrace "Knucklebender"  (code 6001)

De We MCP handbrace "knucklebender" is ontworpen om instabiele MCP-gewrichten te ondersteunen vaak naar aanleiding van een disbalans tussen de flexoren en extensoren. Bij hyperextensie van MCP-II tot en met V bewijst deze brace goede diensten. De MCP-gewrichten kunnen gezamenlijk ondersteund worden of afzonderlijk. Tevens kan een schuifsysteem (code 5031) worden toegevoegd om de omvangsmaat van de proximale, dorsale handboog eenvoudig te verstellen.

We MCP Extensie handbrace (code 6006)

De We extensie handbrace geeft rust en stabiliteit aan de MCP-gewrichten door één of meerdere MCP-gewrichten in extensie te houden. De brace wordt toegepast bij chronische pijnklachten ten gevolge van flexie in de MCP-gewrichten.  De brace kan worden uitgevoerd voor één of meerdere MCP-gewrichten.

We Dynamische MCP flexiebrace (code 6010)

De We dynamische flexiebrace, ter voorkoming van overstrekking van de MCP-gewrichten, geeft een lichte flexiestand. Deze brace kan toegepast worden bij een lichte klauwstand van de hand als gevolg van nervus medianus en/of nervus ulnaris letsel, partiële plexus brachialis letsels, spierdystrofie en hersenletsel.

We Dynamische extensiebrace (code 6015 & 6016)
 

De We dynamische MCP handbrace, code 6015, opent de hand door middel van roestvrijstalen veren die bilateraal geplaatst zijn van de MCP-gewrichten. Deze brace is toepasbaar bij partiële plexus brachialis en nervus radialis letsels. Wilt u liever de vingers afzonderlijk in extensie brengen, dan kunt u kiezen voor model 6016. De veren lopen in de lengte over de handrug zodat deze zeer weinig ruimte innemen

We Dynamische spinsplint (code 6025)

De We dynamische spinsplint wordt toegepast bij krachtverlies van de extensoren door middel van vijf roestvrijstalen veren. Door de vingers en de duim door middel van veerkracht in strekking te brengen wordt flexie van de afzonderlijke vingers weer mogelijk. De brace kan in combinatie met een polsbrace worden gedragen.

We Ulnair correctiebrace (model 6002)

De We ulnair correctiebrace wordt toegepast wanneer alle MCP-gewrichten in meer of mindere mate naar ulnair deviëren en dit met een maximum van 20 graden. Door het dragen van een ulnair correctiebrace worden de vingers terug in lijn gebracht met de metacarpalen waardoor de handfunctie bevorderd wordt.

Deze brace wordt toegepast wanneer de deviatie gering is, de handpalm blijft hierbij vrij. Is er een grotere correctieve kracht nodig om de ulnair deviatie te corrigeren dan wordt model 6023 geadviseerd.

We Ulnair correctiebrace over hand (model 6023)
 

De We ulnair correctiebrace wordt toegepast wanneer alle MCP-gewrichten in meer of mindere mate naar ulnair deviëren en dit met een maximum van 20 graden. Door het dragen van een ulnair correctiebrace worden de vingers terug in lijn gebracht met de metacarpalen waardoor de handfunctie bevorderd wordt.

Deze brace wordt geadviseerd voor ulnair deviaties waarbij een grotere correctieve kracht nodig is om de deviatie te corrigeren. Is de ulnair deviatie gering dan wordt model 6002 geadviseerd.

We Handboog ondersteunende brace (code 6024)

De We MCP ondersteunde brace herstelt de distale transversale handboog door palmair steun te geven aan de instabiele metacarpaal. De toevoeging van palmaire ondersteuning distaal van de handboog, voor extra ondersteuning van één of meerdere MCP-gewrichten, is optioneel. Deze brace geeft ook stevigheid aan de hand bij het Ehlers Danlos Syndroom en het Hypermobiliteitssyndroom.

We Anti-overstrekking titanium elleboogbrace (code 6030)

De We anti overstrekking elleboog brace wordt toegepast bij Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en Hypermobiliteitsyndroom (HMS). Het is een effectieve brace die het doorstrekken van de elleboog voorkomt en goed draagbaar is onder de kleding. Een verlengde elleboog brace met distaal en proximaal een extra winding kan gebruikt worden ter voorkoming van diepe flexie van de elleboog waardoor de nervus ulnaris geïrriteerd raakt (Cubitaal Tunnel Syndroom) .