Orthese dragers

We Design is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van zilveren en titanium ortheses voor vinger-, duim-, hand-, pols- en ellebooggewrichten. We Design heeft zich ontwikkeld tot expert op het gebied van silversplints en werkt hierin nauw samen met diverse zorgprofessionals.

Hoe We Design ortheses te verkrijgen

Als klant heeft u contact met uw huisarts over uw klachten. Afhankelijk van de diagnose van uw huisarts zal u worden doorverwezen naar een specialist. U kunt denken aan een reumatoloog, revalidatiearts of plastisch chirurg. Vanwege de complexiteit van de hand werkt de specialist vaak samen in een multidisciplinair team met onder andere de (hand)therapeut en orthopedisch instrumentenmaker. De specialist stelt een medische diagnose. Mocht u een orthese nodig hebben dan wordt deze  aangemeten door een orthopedisch instrumentenmaker. We Design werkt samen met een groot aantal instrumentenmakers in heel Nederland. De instrumentenmakers waar wij mee samenwerken, zijn door ons getraind. Ook voor informatie over prijzen en vergoedingen kunt u terecht bij uw instrumentenmaker.

Gebruik en onderhoud van uw ortheses

Zilver heeft in zichzelf weinig onderhoud nodig. Door gebruik blijft het zilver glanzend. Uiteraard zullen door gebruik krassen niet te voorkomen zijn. Met een zilverpoetsdoek, die geleverd wordt bij uw duim-, hand- en polsortheses, kunt u uw orthese onderhouden.

Soms kan door de zuurgraad van uw huid het zilver een donkere laag krijgen. Een oorzaak hiervan kan liggen bij medicijngebruik en/of het eten van zwavelhoudende voedingsmiddelen. U kunt het zilver dan met ‘scotch bright’ (een schuurspons) opschuren, dit is een tijdelijke oplossing. Let op:  De orthese wordt dan MAT en is dus niet meer glanzend.

Helaas kan het in zeer uitzonderlijke gevallen gebeuren dat bij de ene hand of vinger de orthese zwart wordt en bij de andere niet. Wij begrijpen dat dit heel vervelend is. Tot op heden hebben wij hier nog geen goede oplossing voor gevonden maar wij houden u de hoogte zodra wij dit kunnen verhelpen.

Uitgebreide informatie over het gebruik van uw silversplints vindt u hier: gebruiksaanwijzing

Voor informatie rondom autorijden met uw zilveren ortheses verwijzen u graag naar het CBR: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/een-functiebeperking.htm

Kan zilver een allergische reactie veroorzaken

De We Design zilveren ortheses zijn vervaardigd van zeer hoogwaardig eerste gehalte zilver. Het eerste gehalte zilver dat We Design gebruikt is een legering van 92,5% puur zilver en 7,5% puur koper. Er worden geen andere metalen als nikkel toegevoegd. In het geval van solderingen wordt afhankelijk van het type orthese, naast zilverdraad ook zilversoldeer gebruikt.

Heel zelden kan er sprake zijn van een zilverallergie. Mocht dit van toepassing zijn, dan kan uw instrumentenmaker een klein stukje zilver bij We Design opvragen. Dit stukje zilver kunt u met bijvoorbeeld een pleister op uw huid dragen. Binnen afzienbare tijd zal op die plek een huidirritatie ontstaan.

Mocht blijken dat u een allergie heeft, dan kunt u bij de dermatoloog een onderzoek aanvragen.  In een officiële verklaring zal dit door de dermatoloog worden vastgesteld. Deze verklaring is noodzakelijk om mogelijk in aanmerking te komen voor een gouden orthese. Het goudgehalte dat gebruikt wordt voor de We Design ortheses is 585 duizendste goud en wordt ook wel 14 karaats goud genoemd.

Rodineren en vergulden

Bij vergulden wordt een dun laagje goud aangebracht. De ortheses van We Design zijn bedoeld voor dagelijks gebruik waardoor slijtage plaatsvindt. Hierdoor zal bij vergulden het goud snel slijten.

Het rodineren, een microscopisch dun laagje galvanisch aangebracht rodium (een platina metaal) over het zilver,  helpt zeker in het geval van een zilverallergie. Het heeft echter als nadelig gevolg dat bij elke aanpassing en/of reparatie de orthese in zijn geheel opnieuw gerodineerd moet worden. Rodium is iets harder (slijtvaster) dan het goud vergulden. Hierdoor blijft het aan de binnenkant van de orthese langdurig aanwezig. Aan de buitenkant slijt het op den duur ook, met name op plekken waar veel gripcontact is.

Voor het rodineren en vergulden van uw orthese kunt u terecht bij een plaatselijke juwelier of goudsmid.

Welke garanties geeft We Design op haar ortheses

De orthopedisch instrumentenmaker geeft zijn eigen garanties aan u als klant. Wij vanuit We Design geven 2 jaar garantie op uw ortheses, met uitzondering van de dynamische ortheses. Dit houdt in dat in geval van een breuk of kleine maataanpassing u de ortheses gratis gerepareerd of aangepast krijgt. Bij ondeugdelijk gebruik en/of reparatie door derden vervalt deze garantie.

We Design is niet verantwoordelijk voor de keuze van de ortheses. Om deze reden is zij niet aansprakelijk voor enige vorm van letsel dat voortkomt uit het gebruik van de geleverde ortheses. Het is aan de medische specialist en de orthopedische instrumentenmaker om de juiste orthese aan te meten.
We Design weigert dan ook alle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een verkeerde orthese.