Duim Ortheses

WE Duimstabilisatie bracen

De We CMC1/MP1 stabilisatie bracen ondersteunen de duim in een functionele stand waardoor het CMC1 en het MP1 gewricht wordt ontlast. De bewegingsbaan ROM van CMC1 en MP1 wordt gereduceerd. Flexie van het IP gewricht blijft mogelijk. Groot voordeel van de WE zilveren duimstablisatie bracen is de waterbestendigheid en hygiënische eigenschappen.

silversplints

WE CMC1 Stabilisatie brace over hand (code 6009)

De WE CMC1 stabilisatie brace ondersteunt het CMC1 gewricht door deze in een functionele stand te fixeren. Het basisgewricht van de duim krijgt rust en stabiliteit waardoor pijn en krachtverlies worden beperkt. Het MP1- en IP-gewricht blijven vrij. Deze spalk wordt vaak toegepast bij de indicaties Artrose, Reuma en bij kapselproblematiek van het CMC1 gewricht.

silversplints
Zilver als basis voor de orthese is hygiënisch, antibacterieel en uitermate geschikt voor gebruik in en onder water. De afgeronde vormen van de WE CMC1 stabilisatie brace bevorderen het draagcomfort. De brace is goed verstelbaar door middel van een duurzaam gevlochten bandje met zilveren sluiting.


silversplints

WE CMC1/MP1 stabilisatie brace over pols (code 6003)

Het is zeer functioneel in werk situaties waarbij de duim extra steun behoeft. Overstrekking van het MP1 gewricht wordt voorkomen en het CMC1 ontlast. Enige flexie van de duim blijft behouden. Het IP gewricht blijft vrij. Eventueel kan de brace distaal worden verlengd om ook het IP gewricht te stabiliseren.

silversplints

Deze spalk wordt vaak toegepast bij lichtere vormen van chronische duim klachten, specifieke handelingen met betrekking tot beroep en bij situaties waarbij de handpalm vrij moet blijven. Tevens wordt de brace al jaren met succes toegepast bij de indicaties Ehlers Danlos Syndroom (EDS) en Hypermobiliteitssyndroom (HMS).


silversplints

WE CMC1/MP1 stabilisatie brace over hand (code 6008)

De We CMC1-MP1 stabilisatie brace ondersteunt de duim door deze in een functionele stand (penhoudersgreep) te fixeren. De duim krijgt rust en stabiliteit, het IP gewricht blijft vrij. Deze spalk wordt vaak toegepast bij de indicaties Reumatoide Artritis en Artrose.
silversplints


silversplints

WE CMC1/MP1 anti adductie brace (code 6007)

We duimbrace 6007 wordt toegepast bij boutonnière stand van het MP1 gewricht en adductie van de metacarpale. Bij een zwanenhals deformiteit van het IP gewricht kan de brace worden uitgebreid met een extra distale steunboog, dit komt regelmatig voor.

silversplints
Het MP1 gewricht wordt in extensie gehouden en de brace wordt met een zilveren ketting aan de pols gefixeerd.


silversplints

WE CMC1/MP1 anti adductie brace (code 6018)

De We anti adductie brace stabiliseert het MP1 en CMC1 gewricht door het MP1 in strekking te brengen en palmair te ondersteunen, waardoor de duim weer naar buiten komt.
silversplints


silversplints

WE MP1/IP duimbrace met of zonder palmaire steun (code 6004)

De We duimbrace geeft stabiliteit aan de duim door hyperextensie van het MP1 gewricht te blokkeren. Tevens krijgt het IP gewricht bilaterale steun terwijl flexie mogelijk blijft.
silversplints
De unieke constructie met laterale steunen van WE MP1 duimbrace zorgt dat de spalk niet van de duim kan glijden. Er kan ook een zilveren ketting worden toegevoegd.


silversplints

WE MP1 duimbrace met palmaire steun (code 6005)

De We duimbrace geeft stabiliteit aan de duim door hyperextensie van het MP1 gewricht te blokkeren. Flexie van het IP blijft mogelijk en functionaliteit wordt bevorderd.
silversplints
Deze orthese wordt toegepast bij overstrekking en instabiliteit van het MP1 gewricht.


C (copyright) Alle modellen zijn We Design b.v. zijn modelrechtelijk beschermd.