silversplints

Specialisten en Handtherapeuten

 
Om de specialist te ondersteunen bij de eventuele keuze op het gebied van zilveren vinger, hand en pols ortheses geven wij u graag een overzicht van onze ortheses. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest -in de praktijk- zichzelf bewezen hebbende ortheses. Ook laten wij een aantal foto’s zien van specifieke casussen om een beeld te geven van de mogelijkheden.
 
WE Design is sinds 1999 gespecialiseerd in het maken en ontwikkelen van zilveren ortheses en is altijd bezig met het verbreden van de mogelijkheden en verfijning van bestaande producten. Dit heeft geresulteerd in een unieke collectie efficiënte toepassingen.
 
Ook is het mogelijk om voor zeer uitzonderlijke en specifieke casussen een op de hand gemaakte orthese te maken. Een bezoek aan ons atlier is dan noodzakelijk. Hier geldt wel dat dit traject door de instrumentenmaker moet worden geïnitieerd, verzorgd en begeleid. Het afleveren gebeurd altijd door de instrumentenmaker zelf. WE Design heeft geen contracten met verzekeraars .
 
WE Design is niet verantwoordelijk voor de keuze van de ortheses. Om deze reden is zij niet aansprakelijk voor enige vorm van letsel dat voortkomt uit het gebruik van de geleverde ortheses. Het is aan de medische specialist en de orthopedische instrumentenmaker om de juiste orthese aan te meten. WE Design weigert dan ook alle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een verkeerde orthese.
 
De producten van WE Design zijn vervaardigd uit zilver. Zilver is een hypoallergeen materiaal geschikt om op de huid te dragen. Het laat zich zeer goed buigen om een juiste pasvorm te verkrijgen.
 
Tevens is het duurzaam en hygiënisch. De ortheses maken het dagelijks leven van onze cliënten gemakkelijker, plezieriger en bieden een stukje verlichting.
WE Design levert in Nederland haar producten alleen via de orthopedische instrumentenmakers.
 
De ortheses van WE Design zijn bedoeld voor mensen met chronische aandoeningen aan vingers, hand en pols gewrichten.
Zij geven stabiliteit, corrigeren deformaties en bevorderen het dagelijkse handelen en functioneren. Ook werken zij pijn verlichtend bij Reumatoide Artritis, Artrose, hyperextensie en laxiteit van gewrichten ten gevolge van Ehlers Danlos, HMS, spierdystrofie, collaterale ligament instabiliteit, volair plaatletsel en MS.
 
Tevens bieden de ortheses van WE Design verlichting en ondersteuning bij een variëteit aan specifieke klachten ten gevolge van trauma, pees rupturen en zenuwletsel. De unieke vorm van de ortheses bevorderen waar mogelijk de natuurlijke bewegingsruimte van een normale functionerende hand. Door het ontwerp in zilver worden de onnatuurlijke, niet gewenste of pijnlijke bewegingen geblokkeerd. Er wordt naar gestreefd zo min mogelijk materiaal te gebruiken, zodat een elegant gevormd medische hulpmiddel ontstaat dat haar kracht ontleend aan haar eenvoud en doeltreffendheid. De therapeutische waarde van de ortheses zijn zeer divers.
 
De ringen zijn van toepassing op alle PIP en DIP gewrichten en zijn speciaal ontworpen om instabiliteit tegen te gaan. Bovendien hebben de ortheses een aanzienlijk preventief aspect. Ook is het mogelijk om aan een hand meerdere type ortheses te dragen.
 
De duim, hand en pols ortheses zijn van toepassing op de MCP, CMC en de IP gewrichten.
WE Design bv is regelmatig aanwezig als sponsor tijdens de symposia van de Nederlandse Vereniging van Handtherapeuten.