silversplints

Verzekeraars

WE Design bv is een onafhankelijk producent van zilveren ortheses. Zij heeft geen contracten met zorgverzekeraars. WE Design bv levert in Nederland uitsluitend en alleen haar producten via orthopedische instrumentenmakerijen.
 
WE Design vind het belangrijk om de verzekeraars op de hoogte te houden van haar producten alsmede van haar verbeteringen aan de producten. Om deze reden stuurt zij 1 maal per jaar een nieuwsbrief aan de verzekeraars
 

Onze ortheses

De ortheses van WE Design hebben zich door de jaren heen bewezen en worden door specialisten, cliënten en instrumentenmakers als een welkome toevoeging op de reeds eerder bestaande ortheses ervaren. De producten zijn vervaardigd uit zilver. Zilver is een hypo allergeen materiaal geschikt om op de huid te dragen. Het laat zich zeer goed buigen om een juiste pasvorm te verkrijgen waardoor het draadcomfort groot is. Tevens is het duurzaam en hygiënisch. De ortheses maken, mede hierdoor, het dagelijks leven van de drager gemakkelijker, plezieriger en bieden een stukje verlichting.
 

Vergoeding

Alle huidige zorgverzekeraars hebben de zilveren ortheses in het basispakket deze zijn ondergebracht onder de noemer ortheses. De ortheses worden doorgaans geheel vergoed mits voorgeschreven door een medisch specialist. Via de huisarts wordt u doorverwezen naar de specialist te weten een reumatoloog, revalidatiearts of plastisch chirurg. Deze stelt een diagnose en behandeltraject op. In geval van een conservatieve behandeling wordt de cliënt doorgestuurd naar de handentherapeut en/of orthopedische instrumentenmaker.
 

Keuze van de orthese

In samenspraak met de specialist wordt bij chronische klachten een keuze gemaakt voor een duurzame orthese. Een van de vele mogelijkheden op dit gebied zijn de ortheses van WE Design. WE Design levert in Nederland haar producten alleen via de orthopedische instrumentenmakers.