Duim Ortheses

We CMC1 Stabilisatiebrace over hand (code 6009)

De We CMC1 stabilisatiebrace ondersteunt het CMC1-gewricht door deze in een functionele stand te fixeren. Het basisgewricht van de duim krijgt rust en stabiliteit waardoor pijn en krachtverlies worden beperkt. Het MP1- en IP-gewricht blijven vrij. Deze brace wordt vaak toegepast bij de indicaties Artrose, Reumatoïde Artritis en bij kapselproblematiek van het CMC1- gewricht. De brace is goed verstelbaar door middel van een duurzaam gevlochten bandje met zilveren sluiting.

We CMC1/MP1 stabilisatiebrace over pols (code 6003)

Met deze brace wordt overstrekking van het MP1-gewricht voorkomen en het CMC1-gewricht wordt ontlast. Beweging naar adductie blijft mogelijk. Eventueel kan de brace distaal worden verlengd om ook het IP-gewricht te stabiliseren. Het zilveren band om de pols kan door een nylon bandje worden vervangen zodat combinatie met bijvoorbeeld een polsbrace mogelijk blijft. Deze brace wordt vaak toegepast bij lichtere vormen van chronische duimklachten en bij situaties waarbij de handpalm vrij moet blijven. De brace wordt al jaren met succes toegepast bij de indicaties EDS en HMS.

We CMC1/MP1 Stabilisatiebrace over hand (code 6008)

De We CMC1/MP1 stabilisatiebrace ondersteunt de duim door deze in een functionele stand (pincetgreep) te fixeren. De duim krijgt rust en stabiliteit in zowel het MP1- als in het CMC1-gewricht, het IP-gewricht blijft vrij. Eventueel kan de brace distaal verlengd worden om ook het IP-gewricht te stabiliseren. Deze brace wordt vaak toegepast bij de indicatie Reumatoïde Artritis en Artrose.

We CMC1/MP1 Stabilisatiebrace zonder prox. MP1-lus (code 6014)

De CMC1/MP1 stabilisatiebrace zonder proximale MP1-lus – Ball grip model - is een variant op model 6008. Bij deze brace krijgt de duim rust en stabiliteit, het IP-gewricht blijft vrij. Bij dit model is de positie van de duim zodanig dat door ondersteuning van de duimmuis de duim en wijsvinger een mooie “O” kunnen vormen. Deze brace wordt toegepast bij de indicaties CMC1- en MP1-Artrose. Een contra-indicatie is een adductiestand van de duim. In dat geval is de anti-adductiebrace model 6018 het meest geschikt.

We Boutonniere duimbrace (code 6007)

De MP1 boutonnière duimbrace wordt toegepast bij een boutonnière stand van het MP1-gewricht en overstrekking van het IP-gewricht. Het MP1-gewricht wordt in extensie gehouden en de brace wordt met een zilveren ketting om de pols gefixeerd.

We CMC1/MP1 Anti-adductiebrace (code 6018)

De anti-adductiebrace stabiliseert het MP1- en CMC1-gewricht door het MP1-gewricht in strekking te brengen en palmair te ondersteunen. Hierdoor wordt de duim uit de palm gehouden en in een functionele oppositie gezet. Door toevoeging van een ringdeel distaal van het MP1-gewricht wordt overstrekking van het MP1-gewricht voorkomen.

We MP1 en IP Stabilisatiebrace (code 6004)

Deze stabilisatiebrace geeft stabiliteit aan de duim door hyperextensie van het MP1- en IP-gewricht te blokkeren. Tevens krijgen het MP1- en IP-gewricht bilaterale steun terwijl flexie mogelijk blijft. Het MP1-gewricht wordt palmair ondersteund.  De unieke constructie met laterale steunen van deze brace zorgt ervoor dat de brace niet van de duim kan glijden.

De WE MP1 stabilisatiebrace doet hetzelfde als het MP1- en IP-model maar doordat de distale ring proximaal van het IP-gewricht wordt aangelegd, blijft het IP-gewricht vrij.